V mesecu februarju smo obeležili Prešernov dan. Otroci so spoznali, kdo je dr. France Prešeren, kje je živel, kaj delal in kako se je preživljal ter si ogledali in poslušali nekaj njegovih najbolj znanih del.

Med nas je prikorakal tudi pust širokih ust. Otroci so se že ves mesec lahko maskirali, preoblačili v kostume in se vživeli v vlogo različnih maškar. Neizmerno so se zabavali, ko se se ogledovali v ogledalu in drug drugemu, ter zraven zaplesali. Na pustni torek so otroci ostali doma – maškare pa so prišle v vrtec. Ves dopoldan je bil poln smeha, rajanja in prepevanja. Rajali smo skupaj s prijatelji iz sosednje skupine, nato pa odšli preganjati zimo še po vasi.

Otroci vzg. Anje in Maje so spoznavali Slovenijo. Odkrivali so kraje po Sloveniji, njihove običaje, znamenitosti,..in tako spoznali veliko njenih lepot.

Otroci vzg. Silvije in Darje so spoznali pravljico Miška išče prijatelja. Ob pravljici so spoznavali občutke osamljenosti, prijaznosti, dobrote in spoznali kako dobro je imeti prijatelja. Pravljico smo nadgradili z zvoki glasbil, ki smo jih skupaj z otroci izbirali in dodajali v pravljico. Tako so spoznali tudi glasbila in njihov zvok.