V mesecu juniju smo opravili še zadnji dve nalogi za knjižico Mali sonček, kolesarski dan in igre z žogo. Otroci so s starši v vrtec pripeljali kolesa in poganjalce, vzgojiteljice pa smo pripravile cesto s prometnimi znaki, semaforjem in prehodom za pešce . Otroci so vožnjo opravili z odliko in se ob tem neizmerno zabavali. Preizkusili so se tudi v spretnosti z žogo: Podaja, sprejem, odbijanje, kotaljenje, ciljanje,…
Na prireditvi v Slovenskih konjicah smo se poslovili od minimaturantov, ki septembra odhajajo v šolo. Na začetku nas je pozdravil podžupan in otrokom zaželel lepe počitnice in prijeten vstop v šolo, na poti čez most so nas pričakali gasilci PGD Slov. Konjice in otrokom pripravili vodni slap, nato nas je v trgu pričakala godba na pihala in nas z glasbeno spremljavo pospremila do parka, kjer so vzgojiteljice pripravile mimohod z zastavicami, na igrišču pa so nas pričakali starši in sorodniki.
Otroci so zapeli pesmi, opravili zrelostni test, pihali milne mehurčke, se posladkali z palačinkami in odžejali z limonado in tako zaključili vrtčevske dni.
Zadnji petek pred počitnicami smo si z otroci pripravili zaključek šolskega leta.
Najprej smo podelili mape in albume, si zaželeli lepih prijetnih počitnic in nato se je pričela zabava. Skupaj s prijatelji iz sosednje skupine smo se veselili in družili na zelenici šole. Vzgojiteljice smo pripravile šotore, igrače, igre z vodo, športne rekvizite, kartone, delavnice, zvočnik in mikrofon s katerim smo se preizkusili v karaokah. Bilo je zelo zabavno.
Otroci in vzgojiteljice vrtca Žiče želimo vsem varne in zabavne počitnice, polne nepozabnih, lepih dogodivščin.