Maj 2024

Mesec maj smo v skupini vzgojiteljic Silvije in Darje obeležili s temo moje telo. Otroci so spoznali kako in iz česa je sestavljeno naše telo. Informacije smo iskali s pomočjo literature, po spletu, risali in prerisovali iz knjig, opazovali, poimenovali,…
Otroci vzgojiteljic Anje in Maje so spoznavali, kako se obnašajo barve v stiku z različnimi tekočinami (voda, olje, sol, sladkor, mivka, papir,..).
Sončne dni pa smo vsi izkoristili za bivanje in raziskovanje v naravi.
Obiskala nas je knjižničarka iz knjižnice Slovenske Konjice. Predstavila nam je knjižnico, kako se v njej obnašamo, kaj tam pravzaprav počnemo, zakaj so knjige pomembne,… Prebrala nam je pravljico o nerodni gosenici, prinesla pa nam je tudi veliko zanimivih knjig, ki so si jih otroci z velikim zanimanjem ogledali.
Izvedli smo Ciciolimpijado za najmlajše. Na poligonu so se pogumno preizkusili v različnih spretnostih. Opravili so odlično in z veliko dobre volje. Starejši otroci pa so zanje navijali in jih glasno vzpodbujali.
V mesecu maju praznuje tudi naš vrtec Slovenske Konjice. Skupaj z otroci smo pripravili risbe, okrasili vrtec z baloni in napisi ter si ta dan naredili poseben, kot se spodobi za praznovanje. Skupaj smo vrtcu zapeli pesem za rojstni dan in mu zaželeli uspešno delovanje še naprej, vzgojiteljice smo otrokom pripravile športni poligon, delavnico izdelave papirnatih letal, urejanje pričesk, glasba za ples in petje,…